
SUROVINY
- 2 kusy libovolných jablek
- 15 ml citronové šťávy
- 55 g arašídového másla
- Různé posypky: borůvky, banán, pražené plátky kokosu, mletá skořice
POSTUP
1. Naplňte mísu do poloviny studenou vodou a přidejte citronovou šťávu.
2. Odstraňte jádřince jablek a nakrájejte je na malé (5 mm) tenké plátky, poté je přidejte do misky s již připravenou citronovou vodou a nechte na pár minut odstát.
3. Vysušte namočená jablíčka a poté jednu stranu plátku potřete malou vrstvou arašídového másla.
4. Navrch ozdobte oblíbenou posypkou – můžete například zvolit čerstvé, mražené nebo sušené ovoce, semínka, oříšky, kokos nebo mletou skořici.
5. Hurá do jídla!:-)
Výživové údaje na porci*
- Energie: 563 kJ / 134 kcal
- Tuky: 1,2 g
- Nasycené mastné kyseliny: 1,1 g
- Sacharidy: 17,1 g
- Cukry: 11,49 g
- Vláknina: 6,7 g
- Bílkoviny: 3,7 g
- Sůl: <0,01 g
*Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ / 2000 kcal). Recept obsahuje 4 porce. Výživové hodnoty jsou pouze orientační, mohou se lišit v závislosti na použitých surovinách.