Vejce se zeleninou a toastem

Hledání snídani, která bude vyvážená a dlouho zasytí? Vyzkoušejte tuto!

SUROVINY:

  • 4 vejce
  • 1/2 šálku mléka (můžete použít i rostlinné mléko)
  • 1/2 šálku nakrájené zeleniny (např. paprika, cuketa, špenát nebo rajčata)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje nebo másla
  • 2 plátky celozrnného chleba
  • Volitelně: strouhaný sýr (např. eidam nebo mozzarella) pro posypání

POSTUP:

  1. Příprava zeleniny: Na pánvi zahřejte olivový olej nebo máslo na středním ohni. Přidejte nakrájenou zeleninu a restujte ji asi 3-5 minut, dokud nezměkne.

  2. Příprava vajec: V misce rozšlehejte vejce s mlékem, solí a pepřem. Nalijte směs na pánev se zeleninou a vařte. Míchejte, dokud se vejce nezpevní a nemají krémovou konzistenci (asi 5-7 minut).

  3. Příprava toastu: Mezitím opékejte plátky celozrnného chleba na pánvi nebo v toustovači, dokud nebudou zlatavé.

  4. Podávání: Jakmile je pokrm hotový, rozdělte ho na talíře. Toasty můžete podávat vedle nebo je na talíři přiklopit. Pokud chcete, posypte pokrm strouhaným sýrem.

  5. Volitelné doplnění: Můžete přidat i čerstvé bylinky (např. pažitku nebo petržel) na ozdobu a chuť.

Dobrou chuť! 

Mohlo by vás dále zajímat