SUROVINY
- 1/2 hrnku neslazeného jablečného pyré (přesnídávky)
- 2 hrnky čerstvého listového špenátu
- 1 hrnek mandlové mouky
- 1 hrnek ovesné mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 4 vejce
- špetka soli
- máslo, ghee (přepuštěné máslo) nebo olej na opékání
POSTUP
1) Rozklepněte vejce do mixéru a přidejte , jablečné pyré a čerstvý špenát. Ingredience poté mixujte, dokud nevznikne zelená kaše.
2) Přidejte mandlovou a ovesnou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Na nízký výkon pak vše opět mixujte, přibližně 1 až 2 minuty.
3) Rozehřejte máslo/ghee nebo olej na nepřilnavé pánvi na středním ohni. Jakmile je pánev horká, přidejte část těsta a opékejte dozlatova. Poté lívanec otočte a pokračujte, dokud nebude lívanec zcela propečený. Takto pokračujte se zbývajícím těstem.
4) Lívance podávejte s ovocem nebo zeleninou, přidat můžete i tvaroh nebo jogurt.
Dobrou chuť!