Omeleta se žampiony, mrkví a špenátem

Snídaně plná bílkovin? Vyzkoušejte omeletu!

Suroviny:

  • 200 g listového špenátu
  • 120 g žampionů nakrájených na malé kousky
  • 80 g najemno nakrájené cibule
  • 150 g hrubě nastrouhané mrkve
  • 12 rozmíchaných vajec 
  • 100 ml mléka
  • 100 ml smetany 
  • sůl, pepř.

Postup:

  1. Cibuli a žampiony orestujte. 
  2. Dále přidejte nastrouhanou mrkev a špenát, restujte dokud zelenina nezměkne. Poté směs dochuťte a odložte stranou. 
  3. Vyšlehejte vejce s mlékem a smetanou. 
  4. Rozehřejte pánev na střední až vyšší stupeň a přidejte do ní trochu oleje, nebo másla. 
  5. Když je pánev rozehřátá, vylijte na ní připravenou směs asi do výšky 2cm. Rovnoměrně rozprostřete směs po celé ploše pánve. 
  6. Když se začnou okraje omelety zabarvovat, přidejte směs zeleniny s houbami. Poté opatrně omeletu zarolujte a přendejte na talíř. 

Jaké jsou benefity vajec? 

  • jsou bohatým zdrojem vitaminu D
  • obsahují vitaminy A, B5, B12, B2, B6, E a K
  • obsahují kvalitní bílkoviny, které zasytí
  • díky látce zvané cholin přispívají ke zdravé funkci mozku
  • obsahují vápník a fosfor, který podporuje zdraví kostí

Dobrou chuť!

Mohlo by vás dále zajímat