Suroviny:
- 200 g listového špenátu
- 120 g žampionů nakrájených na malé kousky
- 80 g najemno nakrájené cibule
- 150 g hrubě nastrouhané mrkve
- 12 rozmíchaných vajec
- 100 ml mléka
- 100 ml smetany
- sůl, pepř.
Postup:
- Cibuli a žampiony orestujte.
- Dále přidejte nastrouhanou mrkev a špenát, restujte dokud zelenina nezměkne. Poté směs dochuťte a odložte stranou.
- Vyšlehejte vejce s mlékem a smetanou.
- Rozehřejte pánev na střední až vyšší stupeň a přidejte do ní trochu oleje, nebo másla.
- Když je pánev rozehřátá, vylijte na ní připravenou směs asi do výšky 2cm. Rovnoměrně rozprostřete směs po celé ploše pánve.
- Když se začnou okraje omelety zabarvovat, přidejte směs zeleniny s houbami. Poté opatrně omeletu zarolujte a přendejte na talíř.
Jaké jsou benefity vajec?
- jsou bohatým zdrojem vitaminu D
- obsahují vitaminy A, B5, B12, B2, B6, E a K
- obsahují kvalitní bílkoviny, které zasytí
- díky látce zvané cholin přispívají ke zdravé funkci mozku
- obsahují vápník a fosfor, který podporuje zdraví kostí
Dobrou chuť!