Lahodná zapečená bageta s houbami

Co s nasbíranými houbami? Vyzkoušejte tento recept!

Co potřebujete:

300 g žampionů

50 g cibule

25 g česneku

25 g směs - provensálské bylinky, sůl, pepř

100 g sýra Mozzarella

20 g kečupu

50 g másla na smažení

15 g pažitky

30 g cherry rajčat

160 g bagety

Postup:

  1. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Houby oloupeme a nastrouháme na větším struhadle. 
  3. Houby přidáme do pánve s cibulí a česnekem. 
  4. Okořeníme a smažíme, dokud se voda neodpaří.
  5. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  6. Bagety rozkrojte napůl. Potřeme kečupem a dáme houby navrch baget.
  7. Bagety přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Navrch baget přidejte nastrouhaný sýr a poloviny cherry rajčat.
  9. Pečte 5-7 minut, dokud se sýr nerozpustí.
  10. Podáváme polité kečupem a posypané nasekanou pažitkou.

Jaké jsou benefity hub?

  • Mají velice málo kalorií – obsahují velké množství vody.
  • Snižují cholesterol v krvi.
  • Podílejí se na snižování vysokého krevního tlaku – obsahují velké množství draslíku.
  • Posilují naši imunitu.

Autor: Nestle for Healthier Kids

Mohlo by vás dále zajímat