Ztlumit vše Další
  •  
  •  
  •  
  •  

Vyvážená strava

Ztlumit vše Další

Atraktivnější vzhled

Postava a váha Akné

Příčina nehezké postavy
a vyšší váhy: podkožní tuk

Podkožní tuk se nadměrně usazuje díky:

  • Špatné stravě
  • Nedostatečnému pohybu

Příčiny akné:

  • Hormonální nerovnováha
  • Nedostatek vitaminů a minerálů
    nutných pro zdravou pleť
Ztlumit vše Další

Lepší sportovní výkony

Více síly a energie Rychlejší regenerace
Ztlumit vše Další

Snazší učení

Ztlumit vše
Ztlumit vše Další

Pestrá strava

Ovoce Maso Ořechy Luštěniny Obiloviny Houby Mléčné výrobky Zelenina
Ztlumit vše Další

Původ potravin

Ztlumit vše Další

Co obsahují?

Všechny hodnoty jsou ze 100 g Chléb 49.6 g 8.9 g 2 g 39.2 g Ovoce 13 g 0.37 g 0.24 g 85.3 g Ořechy 14.5 g 15.8 g 63.4 g 4 g Hranolky 23.1 g 1.72 g 13.41 g 55.03 g Bombóny 96.7 g 0.1 g 0.5 g 1.78 g Salám 0.2 g 27.4 g 35.4 g 27.8 g
Ztlumit vše Další

Zdravý
talíř

Zdravý talíř Tekutiny Oleje a tuky Bílkoviny Ovoce a zelenina Přílohy

Tekutiny

Tekutiny jsou nejlepší v podobě čisté vody a neslazených čajů.

Je důležité dodržovat pravidelný
pitný režim.

Oleje a tuky

Oleje a tuky jsou nejhodnotnější v potravinách
jako ořechy, ryby či avokádo.

Tuky se dělí na rostlinné, jako například olivový
olej a jiné za studena lisované rostlinné oleje,
a živočišné tuky do kterých můžeme zařadit
kvalitní máslo.

Nejvhodnější je konzumovat rostlinné
a živočišné tuky ve vyváženém poměru.

Bílkoviny

Bílkoviny získáte nejlépe z ryb,
mléčných výrobků, vajec, masa,
luštěnin, ořechů a semínek.

Ovoce a zelenina

Ovoce a zelenina by měli v našem
jídelníčku tvořit největší část.

Obsahuje spoustu vlákniny, vitamínů
a minerálních látek.

Nejlepší je syrová, nebo zelenina dušená
na páře. Hranolky a brambory se jako zeleninová příloha nepočítají.

Přílohy

Přílohy jsou nejlepší
v přirozené podobě.

Například jáhly, ovesné vločky,
či divoká rýže.

Výrobky z bílé mouky by
měly být konzumovány
jen příležitostně

Ztlumit vše

Konec lekce